2Goda Vin & Bryggeri

2Goda testar prisbelönt Chardonnay

 • 14 jan 2016

Nyfikenheten på Spìule Chardonnay från Angoris i Friuli är stor. Vinet har belönats med Italiens prestigefyllda utmärkelse Gambero Rosso, "Tre Bicchieri", som indikerar att vi ska få smaka något extraordinärt. Vi häller förväntansfullt upp i glasen.

Redan innan vi smakar lovar Spìule Chardonnay mycket. Färgen är vackert guldgul med lite grönt som reflekterar. Doften är fruktig med mjuka inslag av yogurt och vanilj. Fina mineraltoner märks också. Löftet införlivas - Spìule Chardonnay smakar fantastiskt gott! Vinte är mjukt, friskt och välbalanserat. Elegant är en bra sammanfattning och ett vin man blir glad av att dricka och gärna vill bjuda vännerna på.

Vi äter rökt lax till Spìule Chardonnay, vilket passar strålande bra. Producenten Angoris ger just rådet att äta Spìule till fet och gärna rökt fisk samt till fiskrätter tillagade i ugn och ljusa kötträtter med smakrika såser.  

Vi är överens om att Spìule Chardonnay bör införlivas i 2Goda sortiment med det snaraste!

Gambero Rosso "Tre Bicchieri" 

Gambero Rosso är ett italiensk, kulinariskt förlag som via böcker, guider, tidskrifter och TV sprider information och förmedlar kunskap om mat och vin.

gamberorosso

Gambero Rosso delar kontinuerligt ut pris till landets bästa viner, vilka alla samlas i guiden Vin d'Italia. Vinerna bedöms i blindtester av vinexperter som tilldelar de viner som kommer med i guiden ett, två eller tre glas, där tre glas ges de bästa vinerna. Glas heter "bicchiere" på italienska och "biccheri" i plural, därav namnet "Tre Bicchiere".

Köp Spìule Chardonnay hos 2Goda Vin & Bryggeri

2Goda säljer Spìule Chardonnay via Systembolagets beställningssortiment och direkt till restauranger. För att köpa Spìule Chardonnay kan du antingen gå till Systembolagets beställningssortiment eller via 2Goda Vin & Bryggeris produktkatalog:

Spìule Chardonnay hos Systembolaget
2Goda Vin & Bryggeri produktkatalog

LÄS MER!
Angoris i Friuli

Om författaren: Katarina Kihlberg är skribent, kommunikatör och trädgårdsingenjör och en av delägarna i 2Goda Vin & Bryggeri.

Beställ vin så här!

Vinerna som 2Goda importerar finns i Systembolagets beställningssortiment. Har du aldrig beställt vin på det viset - vilket är väldigt enkelt - berättar vi i den här YouTube-filmen! 

Hur du beställer vin hos 2Goda!

2Goda Månadsbrev!

En gång i månaden skickar vi ut nyheter och inspiration om vin och livets goda.
PRENUMERERA: MÅNADSBREV

Utvalda viner

 • Merlot Ravòst

  Merlot Ravòst

  Storsäljare!

  Ett varmt, rikt vin med mycket väl sammansatt karaktär. Något kryddigt med lång avslutning. Passar till rött kött på grillen, vilt, stek, grytor och mellanlagrade ostar. Mums i vinter!

  Läs mer

 • Villa Locatelli Friulano

  Villa Locatelli Friulano

  Friskt och elegant vin

  Friskt och elegant vin med smak av sommar! Bjud gärna som aperitif, till ostbrickan eller nyskördad sparris och till lätta soppor och rätter av fisk och skaldjur.

  Läs mer

 • Chardonnay Brut

  Chardonnay Brut

  Torrt och friskt bubbel!

  Till sommarens aperitif, antipasti och lätta rätter av fisk och pasta passar detta spumante Brut från Piemonte utmärkt. Eller bjud till student och trädgårdskalas!

  Läs mer

 • Castel Sallegg Lagrein

  Castel Sallegg Lagrein

  Marinerar munnen med varma smaker!

  En spännande druva och ett härligt vin! Fylligt med kraftfull karaktär, distinkta tanniner, fin fruktighet och en viss krydda. Passar till en vid skala av smakrika kötträtter, gärna grillat.

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Ett riktigt fint Vingårdsbarbera!

  Detta innebär att vinet fångar upp gårdens egenhet och personlighet. Medelfylligt och välbalanserat som sällskapsvin, till smakrika pastarätter, till de flesta kötträtter samt smakrika ostar.

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Roero

  Poderi Vaiot Roero

  Piemonte+nebbiolo är mycket gott!

  Nebbiolodruvan kommer verkligen till sin rätt i detta utvecklade, väl sammansatta vin, Pierin. En fin, komplex karaktär gör att vinet passar till de flesta kötträtter. Lång, angenäm eftersmak.

  Läs mer

Vi gillar