2Goda Vin & Bryggeri

Ha ett Merlot Ravòst hemma!

 • 2 jun 2016
Merlot Ravòst är mycket lätt att tycka om! Foto: Lena Boström Merlot Ravòst är mycket lätt att tycka om! Foto: Lena Boström

Från vår största producent, Angoris, kommer ett mycket gott rött vin vid namn Merlot Ravòst. Vingården Angoris ligger i Friluli i nordöstra italien. Här är förutsättningarna för att producera mjuka, fylliga viner av merlotdruvan goda.

Till middag, fest och present!

Merlot Ravòst är ett riktigt bra att alltid ha hemma -vin. Det är gott till de flesta rätter av kött som vilt, rött kött på grillen, fågel, stek och gryta. Till en ostbricka med smakrika mellanlagrade ostar passar det också utmärkt. 

Ravòsten är lätt för många att tycka om i och med att den å ena sidan är fyllig och smakrik, å andra sidan är den mjuk och fin i karaktären och har välbalanserade tanniner. För de middagsgäster som tycker att strama viner är väl tuffa är Merlot Ravòst en välkommen smakupplevlse.

Eftersom Merlot Ravòst är så lätt att tycka om och kombinera med mat är det ett perfekt vin att ge bort. Chansen att gåvan uppskattas är stor! Vi säljer vinerna från Angoris i lådor om 6 st vilket gör att du både kan prova själv och spara några flaskor till fester och födesledagar. Många av våra kunder går också samman med vänner och beställer en låda så att de kan testa vinet innan de beställer 6 flaskor till sig själv.

BESTÄLL!
Hos Systembolaget
2Goda produktkatalog

LÄS MER!
Angoris i Friuli

Om författaren: Katarina Kihlberg är skribent, kommunikatör  och en av delägarna i 2Goda Vin & Bryggeri.

 

Beställ vin så här!

Vinerna som 2Goda importerar finns i Systembolagets beställningssortiment. Har du aldrig beställt vin på det viset - vilket är väldigt enkelt - berättar vi i den här YouTube-filmen! 

Hur du beställer vin hos 2Goda!

2Goda Månadsbrev!

En gång i månaden skickar vi ut nyheter och inspiration om vin och livets goda.
PRENUMERERA: MÅNADSBREV

Utvalda viner

 • Castel Sallegg Lagrein

  Castel Sallegg Lagrein

  Marinerar munnen med varma smaker!

  En spännande druva och ett härligt vin! Fylligt med kraftfull karaktär, distinkta tanniner, fin fruktighet och en viss krydda. Passar till en vid skala av smakrika kötträtter, gärna grillat.

  Läs mer

 • Merlot Ravòst

  Merlot Ravòst

  Storsäljare!

  Ett varmt, rikt vin med mycket väl sammansatt karaktär. Något kryddigt med lång avslutning. Passar till rött kött på grillen, vilt, stek, grytor och mellanlagrade ostar. Mums i vinter!

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Roero

  Poderi Vaiot Roero

  Piemonte+nebbiolo är mycket gott!

  Nebbiolodruvan kommer verkligen till sin rätt i detta utvecklade, väl sammansatta vin, Pierin. En fin, komplex karaktär gör att vinet passar till de flesta kötträtter. Lång, angenäm eftersmak.

  Läs mer

 • Villa Locatelli Friulano

  Villa Locatelli Friulano

  Friskt och elegant vin

  Friskt och elegant vin med smak av sommar! Bjud gärna som aperitif, till ostbrickan eller nyskördad sparris och till lätta soppor och rätter av fisk och skaldjur.

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Ett riktigt fint Vingårdsbarbera!

  Detta innebär att vinet fångar upp gårdens egenhet och personlighet. Medelfylligt och välbalanserat som sällskapsvin, till smakrika pastarätter, till de flesta kötträtter samt smakrika ostar.

  Läs mer

 • Chardonnay Brut

  Chardonnay Brut

  Torrt och friskt bubbel!

  Till sommarens aperitif, antipasti och lätta rätter av fisk och pasta passar detta spumante Brut från Piemonte utmärkt. Eller bjud till student och trädgårdskalas!

  Läs mer

Vi gillar