2Goda Vin & Bryggeri

Ett perfekt Chianti!

 • 7 jun 2016

2Goda Vin & Bryggeri letar nya viner och har som vanligt några specifika krav i sökandet: goda viner, bra viner och goda relationer! Det senare gjorde att vi tog hem prover från Fattoria Valacchi i Toscana.

Under vårt besök på vinmässan Vinitaly i Verona i våras träffade vi på Stefania och Irene, två driftiga och mycket trevliga damer som driver Fattoria Vallachi i Barberino Val d'Elsa, 3 mil söder om Florens. Vi hann inte i lugn och ro prova deras viner på mässan utan har utvecklat kontakten under veckorna som gått sedan besöket. För oss är goda relationer med producenterna högst väsentligt när vi väljer viner - det är i dem vi bygger kvalitet och möjlighet till insikt om hur de viner vi erbjuder produceras. Och jobbet blir så mycket roligare!

Ett perfekt Chianti!

Först ut att prova bland Fattoria Valacchis viner var CHIANTI DOCG från 2014, producerat på 100 % sangiovese. Vinet har verkligen plockat upp druvans typiskt körsbäriga och kryddiga karaktär. Vi tycker detta Chianti är smakrikt, välbalanserat och fylligt med en frisk syra och alldeles lagom strama tanniner.

Vi drack först CHIANTI DOCG 2014 utan att äta till och det fungerade utmärkt. Sedan fyllde vi på glasen och åt italienska charketurier och njöt till fullo. Ett perfekt Chianti helt enketl!

Vi hoppas kunna erbjuda CHIANTI DOCG 2014 i vårt sortiment framöver. 

LÄS MER!
Toscana tämjer Sangiovese
Besök Fattoria Valacchis hemsida
2Goda Vin & Bryggeri produktkatalog

Om författaren: Katarina Kihlberg är skribent, kommunikatör och trädgårdsingenjör och en av delägarna i 2Goda Vin & Bryggeri.

Beställ vin så här!

Vinerna som 2Goda importerar finns i Systembolagets beställningssortiment. Har du aldrig beställt vin på det viset - vilket är väldigt enkelt - berättar vi i den här YouTube-filmen! 

Hur du beställer vin hos 2Goda!

2Goda Månadsbrev!

En gång i månaden skickar vi ut nyheter och inspiration om vin och livets goda.
PRENUMERERA: MÅNADSBREV

Utvalda viner

 • Castel Sallegg Lagrein

  Castel Sallegg Lagrein

  Marinerar munnen med varma smaker!

  En spännande druva och ett härligt vin! Fylligt med kraftfull karaktär, distinkta tanniner, fin fruktighet och en viss krydda. Passar till en vid skala av smakrika kötträtter, gärna grillat.

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Ett riktigt fint Vingårdsbarbera!

  Detta innebär att vinet fångar upp gårdens egenhet och personlighet. Medelfylligt och välbalanserat som sällskapsvin, till smakrika pastarätter, till de flesta kötträtter samt smakrika ostar.

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Roero

  Poderi Vaiot Roero

  Piemonte+nebbiolo är mycket gott!

  Nebbiolodruvan kommer verkligen till sin rätt i detta utvecklade, väl sammansatta vin, Pierin. En fin, komplex karaktär gör att vinet passar till de flesta kötträtter. Lång, angenäm eftersmak.

  Läs mer

 • Villa Locatelli Friulano

  Villa Locatelli Friulano

  Friskt och elegant vin

  Friskt och elegant vin med smak av sommar! Bjud gärna som aperitif, till ostbrickan eller nyskördad sparris och till lätta soppor och rätter av fisk och skaldjur.

  Läs mer

 • Merlot Ravòst

  Merlot Ravòst

  Storsäljare!

  Ett varmt, rikt vin med mycket väl sammansatt karaktär. Något kryddigt med lång avslutning. Passar till rött kött på grillen, vilt, stek, grytor och mellanlagrade ostar. Mums i vinter!

  Läs mer

 • Chardonnay Brut

  Chardonnay Brut

  Torrt och friskt bubbel!

  Till sommarens aperitif, antipasti och lätta rätter av fisk och pasta passar detta spumante Brut från Piemonte utmärkt. Eller bjud till student och trädgårdskalas!

  Läs mer

Vi gillar