2Goda Vin & Bryggeri

Upplev restaurang Novel!

 • 30 nov 2016
Novels köksmästare Johan Ektröm. Foto: Restaurang Novel Novels köksmästare Johan Ektröm. Foto: Restaurang Novel Foto: Restaurang Novel

Restaurang Novel i Malmö lyckas med konststycket att sammanfläta elegans, stil och finess med gemyt, varmt bemötande och en känsla av att vilja byta till något bekvämare och stanna resten av dagen. Och maten är såå himla god!

Restaurang Novel drivs med ett tydligt ekologiskt koncept av Anna och Johan Ekström. Här serveras lunch alla vardagar på finfina råvaror, med spännande smaker och vacker uppläggning. Det känns som mer än en vanlig lunch och ingen behöver oroa sig för att gå hungrig härifrån. Bara sallatsbuffén räcker långt!

Ledord för Annas och Johans arbete med Novel är nordiskt och nyskapande. Det är hur lätt som helst att tänka sig en snöklädd alptopp, en granskog eller vidsträckta fält utanför restaurangfönstret så nog finns den nordiska atmosfären där. Sen är det inte fel med Västra hamnområdet i Malmö och alla dess utvecklingsmöjligheter heller!

Samla ett gäng kring mat och dryck!

I nuläget håller restaurangen inte öppet kvällstid utan Anna och Johan satsar på olika sociala arrangemang som vinprovningar, matlagningskurser, stand up och fester. Tanken är att binda samman mat, dryck, umgänge och underhållning och erbjuda upplevelser för såväl privatpersoner som företag. Matlagningskurserna är en fantastiskt spännande idé där deltagarna lagar mat tillsammans med Novels kockar, har kul ihop, lär sig massa nytt och avslutar med att äta upp det som lagats tillsammans med goda drycker.

2Godas goda Lagrein hos Novel

LagreinPå 2Goda Vin & Bryggeri skålar vi för att restaurang Novel har tagit in vårt fina Lagrein, ett rikt och fylligt rött vin på druvan med samma namn. Lagrein är inte känt på bred front men har man en gång haft förmånen att smaka detta mycket tilltalande vin letar man gärna upp det igen. Vår producenten heter Castel Sallegg, vars vackra vingård ligger vid Dolomiternas fot i Alto Adige i Italien.

LÄS MER!
Novel Restaurang & Lounge  
Castel Sallegg

Om författaren: Katarina Kihlberg är skribent, kommunikatör och en av delägarna i 2Goda Vin & Bryggeri.

Beställ vin så här!

Vinerna som 2Goda importerar finns i Systembolagets beställningssortiment. Har du aldrig beställt vin på det viset - vilket är väldigt enkelt - berättar vi i den här YouTube-filmen! 

Hur du beställer vin hos 2Goda!

2Goda Månadsbrev!

En gång i månaden skickar vi ut nyheter och inspiration om vin och livets goda.
PRENUMERERA: MÅNADSBREV

Utvalda viner

 • Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Ett riktigt fint Vingårdsbarbera!

  Detta innebär att vinet fångar upp gårdens egenhet och personlighet. Medelfylligt och välbalanserat som sällskapsvin, till smakrika pastarätter, till de flesta kötträtter samt smakrika ostar.

  Läs mer

 • Il Casetta Superiore

  Il Casetta Superiore

  Blandad låda från Piemonte!

  Måltiden är komplett! Vita vinet ROERO ARNEIS 'Franco' till fisk och skaldjur, röda vinerna BARBERA D'ALBA 'Lupestre' till pastan eller lättare kötträtter och ROERO 'Pierin' till kraftigare rätter av kött och vilt. 2 flaskor vardera av 3 fina viner i samma låda!

 • Poderi Vaiot Roero

  Poderi Vaiot Roero

  Nebbiolo när det är som bäst!

  Nebbiolodruvan kommer verkligen till sin rätt i detta utvecklade, väl sammansatta vin, Pierin. En fin, komplex karaktär gör att vinet passar till de flesta kötträtter. Tydliga, behagliga tanniner och lång, angenäm eftersmak.

  Läs mer

 • Merlot Ravòst

  Merlot Ravòst

  Storsäljare!

  Ett varmt, rikt vin med mycket väl sammansatt karaktär. Något kryddigt med lång avslutning. Passar till rött kött på grillen, vilt, stek, grytor och mellanlagrade ostar.

  Läs mer

 • Villa Locatelli Friulano

  Villa Locatelli Friulano

  Friskt och elegant vin

  Friskt och elegant vin med smak av sommar! Bjud gärna som aperitif, till ostbrickan eller nyskördad sparris och till lätta soppor och rätter av fisk och skaldjur.

  Läs mer

 • Castel Sallegg Lagrein

  Castel Sallegg Lagrein

  Marinerar munnen med smaker!

  En spännande druva och ett härligt vin! Fylligt med kraftfull karaktär, distinkta tanniner, fin fruktighet och en viss krydda. Passar till en vid skala av smakrika kötträtter, gärna grillat, och vilt. Suveränt till grönmögelost!

  Läs mer

 • Valpolicella Classico

  Valpolicella Classico

  Ny favorit!

  Mycket väl sammansatt, smakrikt, friskt och fruktigt Valpolicella Classico med balanserade tanniner och syra. Perfekt till rätter av pasta, kött och fågel som inte är alltför kraftiga i smaken.

 • Chardonnay Brut

  Chardonnay Brut

  Torrt och friskt bubbel!

  Till sommarens aperitif, antipasti och lätta rätter av fisk och pasta passar detta spumante Brut från Piemonte utmärkt. Eller bjud till student och trädgårdskalas!

  Läs mer

Vi gillar