2Goda Vin & Bryggeri

2Goda besöker Vinitaly

 • 18 mar 2016

Det finns många goda anledningar att åka till Verona. För oss på 2Goda Vin & Bryggeri är en av dem vinmässan Vinitaly som går av stapeln i Verona varje år sedan 1967. Mässan har kallats världens största vinevent och som liten importör från Sverige gäller det att planera vistelsen ordentligt.

Det är lätt att se framför oss hur vi ska bo mitt i Veronas fantastiskt vackra centrum och strosa längs gator och torg på kvällarna efter intensiva dagar på mässan Vinitaly. Verkligheten för ett litet men naggande gott företag som vårt visade sig vara en annan. Hotellpriserna under mässdagarna når fantasinivåer både i och utanför centrum och efter att först ha plockat bort en stjärna i taget framför hotellnamnen jag söker på är jag framme vid ett litet rum med delat badrum att hyra i ett privathus ute i förorten. Det kan visa sig blir hur charmigt och trevligt som helst.

Runt 3000 viner

Det är inte tu tal om att Vinitaly anses viktigt för vinproducenter världen över. Runt 3 000 viner från över tio länder visas, smakas och bedöms. Inte minst för de italienska vinproducenterna är ett intensivt mingel runt den egna montern ett utmärkt sätt att visa hur framgångsrikt företaget är. Att stå med en monter tom på besökare måste vara alla vinodlares- och producenters mardröm.

Under mässdagarna delas allsköns priser och utmärkelser ut till enskilda viner, till producenter och till nyskapande insatser inom vin- och vinodling.

Vinitaly pekar ut trenderna

Det är viktigt för Vinitaly att vara i framkanten och visa var vinskåpet ska stå. Trenderna inom vinbranschen visas här och mässan utvecklar samarbeten med universitet och forskare för att hänga med i utvecklingen kring exempelvis naturviner och biodynamiska viner.

Den 10 april drar vi iväg till Verona och kommer rapportera på hemsidan och facebook under några intensiva dagar som alla avslutas i ett litet rum i Veronas utkanter.

Besök mässans hemsida: Vinitaly 2016

Exklusiv blandlåda

Castel Sallegg Exklusiv blandlåda samlar våra favoriter från greve von Kuenburgs slott Castel Sallegg i Alto Adige. Till en festlig måltid och till ingredienser som är värda det där extra i glasen har ni hittat vad ni söker. Pris: 1008 kronor

LÄS MER OCH BESTÄLL

Blandlåda exklusiv Castel Sallegg Pinot Nero Lagrein Moscato Giallo

Beställ vin!

Vinerna som 2Goda importerar finns i Systembolagets beställningssortiment. Har du aldrig beställt vin på det viset - vilket är väldigt enkelt - berättar vi i den här YouTube-filmen! 

Hur du beställer vin hos 2Goda!

2Goda Månadsbrev!

En gång i månaden skickar vi ut nyheter och inspiration om vin och livets goda.
PRENUMERERA: MÅNADSBREV

Blandlåda Piemonte

Måltiden är komplett! Vita vinet ROERO ARNEIS till fisk och skaldjur, röda vinerna BARBERA D'ALBA till pastan eller lättare kötträtter och ROERO till kraftigare rätter av kött och vilt. 2 flaskor vardera av 3 fina viner i samma låda! Pris: 870 kronor

 

LÄS MER OCH BESTÄLL
Il Casetta Superiore

Blandad låda Casetta Superiore 1

Utvalda viner

 • Poderi Vaiot Roero

  Poderi Vaiot Roero

  Nebbiolo när det är som bäst!

  Nebbiolodruvan kommer verkligen till sin rätt i detta utvecklade, väl sammansatta vin, Pierin. En fin, komplex karaktär gör att vinet passar till de flesta kötträtter. Tydliga, behagliga tanniner och lång, angenäm eftersmak.

  Läs mer

 • Villa Locatelli Friulano

  Villa Locatelli Friulano

  Friskt och elegant vin

  Friskt och elegant vin med smak av sommar! Bjud gärna som aperitif, till ostbrickan eller nyskördad sparris och till lätta soppor och rätter av fisk och skaldjur.

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Ett riktigt fint Vingårdsbarbera!

  Detta innebär att vinet fångar upp gårdens egenhet och personlighet. Medelfylligt och välbalanserat som sällskapsvin, till smakrika pastarätter, till de flesta kötträtter samt smakrika ostar.

  Läs mer

 • Chardonnay Brut

  Chardonnay Brut

  Torrt och friskt bubbel!

  Till sommarens aperitif, antipasti och lätta rätter av fisk och pasta passar detta spumante Brut från Piemonte utmärkt. Eller bjud till student och trädgårdskalas!

  Läs mer

 • Castel Sallegg Lagrein

  Castel Sallegg Lagrein

  Marinerar munnen med smaker!

  En spännande druva och ett härligt vin! Fylligt med kraftfull karaktär, distinkta tanniner, fin fruktighet och en viss krydda. Passar till en vid skala av smakrika kötträtter, gärna grillat, och vilt. Suveränt till grönmögelost!

  Läs mer

 • Valpolicella Classico

  Valpolicella Classico

  Ny favorit!

  Mycket väl sammansatt, smakrikt, friskt och fruktigt Valpolicella Classico med balanserade tanniner och syra. Perfekt till rätter av pasta, kött och fågel som inte är alltför kraftiga i smaken.

 • Il Casetta Superiore

  Il Casetta Superiore

  Blandad låda från Piemonte!

  Måltiden är komplett! Vita vinet ROERO ARNEIS 'Franco' till fisk och skaldjur, röda vinerna BARBERA D'ALBA 'Lupestre' till pastan eller lättare kötträtter och ROERO 'Pierin' till kraftigare rätter av kött och vilt. 2 flaskor vardera av 3 fina viner i samma låda!

Vi gillar