2Goda Vin & Bryggeri

2Goda besöker Vinitaly

 • 18 mar 2016

Det finns många goda anledningar att åka till Verona. För oss på 2Goda Vin & Bryggeri är en av dem vinmässan Vinitaly som går av stapeln i Verona varje år sedan 1967. Mässan har kallats världens största vinevent och som liten importör från Sverige gäller det att planera vistelsen ordentligt.

Det är lätt att se framför oss hur vi ska bo mitt i Veronas fantastiskt vackra centrum och strosa längs gator och torg på kvällarna efter intensiva dagar på mässan Vinitaly. Verkligheten för ett litet men naggande gott företag som vårt visade sig vara en annan. Hotellpriserna under mässdagarna når fantasinivåer både i och utanför centrum och efter att först ha plockat bort en stjärna i taget framför hotellnamnen jag söker på är jag framme vid ett litet rum med delat badrum att hyra i ett privathus ute i förorten. Det kan visa sig blir hur charmigt och trevligt som helst.

Runt 3000 viner

Det är inte tu tal om att Vinitaly anses viktigt för vinproducenter världen över. Runt 3 000 viner från över tio länder visas, smakas och bedöms. Inte minst för de italienska vinproducenterna är ett intensivt mingel runt den egna montern ett utmärkt sätt att visa hur framgångsrikt företaget är. Att stå med en monter tom på besökare måste vara alla vinodlares- och producenters mardröm.

Under mässdagarna delas allsköns priser och utmärkelser ut till enskilda viner, till producenter och till nyskapande insatser inom vin- och vinodling.

Vinitaly pekar ut trenderna

Det är viktigt för Vinitaly att vara i framkanten och visa var vinskåpet ska stå. Trenderna inom vinbranschen visas här och mässan utvecklar samarbeten med universitet och forskare för att hänga med i utvecklingen kring exempelvis naturviner och biodynamiska viner.

Den 10 april drar vi iväg till Verona och kommer rapportera på hemsidan och facebook under några intensiva dagar som alla avslutas i ett litet rum i Veronas utkanter.

Besök mässans hemsida: Vinitaly 2016

Beställ vin så här!

Vinerna som 2Goda importerar finns i Systembolagets beställningssortiment. Har du aldrig beställt vin på det viset - vilket är väldigt enkelt - berättar vi i den här YouTube-filmen! 

Hur du beställer vin hos 2Goda!

2Goda Månadsbrev!

En gång i månaden skickar vi ut nyheter och inspiration om vin och livets goda.
PRENUMERERA: MÅNADSBREV

Utvalda viner

 • Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Ett riktigt fint Vingårdsbarbera!

  Detta innebär att vinet fångar upp gårdens egenhet och personlighet. Medelfylligt och välbalanserat som sällskapsvin, till smakrika pastarätter, till de flesta kötträtter samt smakrika ostar.

  Läs mer

 • Villa Locatelli Friulano

  Villa Locatelli Friulano

  Friskt och elegant vin

  Friskt och elegant vin med smak av sommar! Bjud gärna som aperitif, till ostbrickan eller nyskördad sparris och till lätta soppor och rätter av fisk och skaldjur.

  Läs mer

 • Merlot Ravòst

  Merlot Ravòst

  Storsäljare!

  Ett varmt, rikt vin med mycket väl sammansatt karaktär. Något kryddigt med lång avslutning. Passar till rött kött på grillen, vilt, stek, grytor och mellanlagrade ostar. Mums i vinter!

  Läs mer

 • Chardonnay Brut

  Chardonnay Brut

  Torrt och friskt bubbel!

  Till sommarens aperitif, antipasti och lätta rätter av fisk och pasta passar detta spumante Brut från Piemonte utmärkt. Eller bjud till student och trädgårdskalas!

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Roero

  Poderi Vaiot Roero

  Piemonte+nebbiolo är mycket gott!

  Nebbiolodruvan kommer verkligen till sin rätt i detta utvecklade, väl sammansatta vin, Pierin. En fin, komplex karaktär gör att vinet passar till de flesta kötträtter. Lång, angenäm eftersmak.

  Läs mer

 • Castel Sallegg Lagrein

  Castel Sallegg Lagrein

  Marinerar munnen med varma smaker!

  En spännande druva och ett härligt vin! Fylligt med kraftfull karaktär, distinkta tanniner, fin fruktighet och en viss krydda. Passar till en vid skala av smakrika kötträtter, gärna grillat.

  Läs mer

Vi gillar