2Goda Vin & Bryggeri

Ha en låda vin hemma i sommar!

 • 11 jun 2018

Vi har valt ut ett vitt vin, ett rött, ett bubbel, ett sött vin och en blandlåda för att hjälpa er att hitta de perfekta sommarvinerna. Ha en eller ett par lådor av bra vin hemma i sommar så behöver du inte använda ledig tid till besök på Systembolaget med jämna mellanrum.

När vi valt vin till sommarens vinskafferi har vi haft enkelhet och kvalitet i fokus. De viner vi plockat ut är friska, smakfulla och välbalanserade och passar till en vid skala av sommarlätta rätter och till maten på grillen. De fungerar också utmärkt till att dricka för sig själv när sommarkvällen är lång och ljummen och man vill ha ett glas att sippa på utan mat till.

VITT SOMMARVIN
Friulano Villa Locatelli
− ett friskt, välsmakande vitt vin som passar många smaker och tillfällenVilla Locatelli Friulano friskt vitt vin

Från Friuli i Italiens nordvästra hörn kommer detta suveräna, prisbelönta vin, som allltid får mycket uppskattning när vi håller vinpovningar. Det är verkligen suveränt att ha hemma i sommar och kunna plocka fram när ni får oväntat besök eller till familjens goda sommarkvällar.

Färg: Halmgul med guldiga reflexer.
Doft: Ren och elegant med vilda sommarblommor, mandel och lite inslag av honung. 
Smak: Torrt och medelfylligt med krispig syra. Mjuk och avrundad med lätta mandeltoner.
Passar till: Fisk och skaldjur, parmaskinka, vegetariska rätter, mellanlagrade ostar, soppor och sparris. Utmärkt som aperitif.

Köps i kolli om 6 flaskor. 121 kr/st.
BESTÄLL

RÖTT SOMMARVIN
Chianti Fattoria Valacchi
− kom närmare Italien!

Chianti Fattoria Valacchi hemsidaVill du ha ett rött vin hemma som passar sommarmaten är detta Chianti från Fattoria Valacchi ett mycket bra altenativ. Mor och dotter Stefania och Irene som driver vingården lägger såväl själ som hjärta och yrkeskunnande i sina viner vilket resulterar i kvalitet rakt igenom.

Färg: Rubinrött med blå toner.
Doft: Varm, kryddig, bärig med inslag av citrus.
Smak: Smakrikt, medelfylligt, bärigt och mycket balanserat med tydliga tanniner och viss syra. Jättegott!
Passar till: Vilt, kyckling, fläsk, charkuterier och till grillat. Till toscanska köket!

Köps i kolli om 6 flaskor. 127 kr/st.
BESTÄLL

SOMMARENS BUBBEL
Franco Casetta Chardonnay Brut  
− torrt och friskt från Piemontes sluttningar

Chardonnay Brut Bubbel PiemonteBröderna Daniele och Walter Casetta vet hur man gör bra, välbalanserade viner. Till sommarens aperitif, antipasti och lätta rätter av fisk och pasta passar detta spumante Brut från deras vingård utmärkt. Eller bjud till ett bubblande trädgårdskalas!

Färg: Halmgul med gröna reflexer.
Doft: Välbalanserat, inbjudande och friskt syrlig.
Smak: Torr, frisk och fyllig med elegans och fin syra.
Passar till: Aperitif, antipasti och lättare rätter av fisk, grönsaker och pasta.

Köps i kolli om 6 flaskor. 129 kr/st.
BESTÄLL

SOMMARENS DESSERTVIN
Franco Casetta Moscato d'Asti
− elegans till desserten!

Moscato dAsti PiemonteVi glömmer gärna dessertvinet, vilket är synd. En god måltid som avslutas med något sött på tallriken blir mycket mer komplett om det finns något fruktigt och lagom sött i glaset också. Vårt Moscato d'Asti har blivit oerhört populärt. Alkoholhalten är 5 %.

Färg: Ljust gul med gröna reflexer. 
Doft: Frisk och fruktig.
Smak: Sött, mjuk och fruktig med klar druvsmak. 
Passar till: De flesta efterrätter, till sommarens alla bär och till att smutta på för att det är så himla gott!

 

Köps i kolli om 6 flaskor. 129 kr/st.
BESTÄLL

SOMMARENS BLANDLÅDA
Il Casetta Superiore
− Piemontes bästa i en låda

Blandad låda Casetta Superiore 1Casetta Superiore samlar våra favoriter från bröderna Walter och Daniele Casetta i Piemonte. Casetta Superiore skapar ett komplett urval av viner till en bättre middag där såväl fisk eller skaldjur, som pasta samt lättare och tyngre rätter av fågel och kött ska avnjutas. De två röda vinerna är spännande att jämföra − börja med Barbera d'Alba till pasta eller en lättare rätt av kött eller fågel och testa sedan Roero först till den lättare rätten och därefter till fylligare smaker av rött kött eller grillat. Eller bara prova dig fram till den måltid som passar dig bäst!

BESTÄLL
Roero Arneis, med tilltalsnamnet Franco. 2 flaskor
Barbera d'Alba, med tilltalsnamnet Lupestre. 2 flaskor
Roero, med tilltalsnamnet Pierin. 2 flaskor

Frågor om vin, mat, smaker eller vinets Italien? Mejla gärna:

GLAD OCH GOD SOMMAR
önskar
2Goda Vin & Bryggeri

Exklusiv blandlåda

Castel Sallegg Exklusiv blandlåda samlar våra favoriter från greve von Kuenburgs slott Castel Sallegg i Alto Adige. Till en festlig måltid och till ingredienser som är värda det där extra i glasen har ni hittat vad ni söker. Pris: 1008 kronor

LÄS MER OCH BESTÄLL

Blandlåda exklusiv Castel Sallegg Pinot Nero Lagrein Moscato Giallo

Beställ vin!

Vinerna som 2Goda importerar finns i Systembolagets beställningssortiment. Har du aldrig beställt vin på det viset - vilket är väldigt enkelt - berättar vi i den här YouTube-filmen! 

Hur du beställer vin hos 2Goda!

2Goda Månadsbrev!

En gång i månaden skickar vi ut nyheter och inspiration om vin och livets goda.
PRENUMERERA: MÅNADSBREV

Blandlåda Piemonte

Måltiden är komplett! Vita vinet ROERO ARNEIS till fisk och skaldjur, röda vinerna BARBERA D'ALBA till pastan eller lättare kötträtter och ROERO till kraftigare rätter av kött och vilt. 2 flaskor vardera av 3 fina viner i samma låda! Pris: 870 kronor

 

LÄS MER OCH BESTÄLL
Il Casetta Superiore

Blandad låda Casetta Superiore 1

Utvalda viner

 • Chardonnay Brut

  Chardonnay Brut

  Torrt och friskt bubbel!

  Till sommarens aperitif, antipasti och lätta rätter av fisk och pasta passar detta spumante Brut från Piemonte utmärkt. Eller bjud till student och trädgårdskalas!

  Läs mer

 • Il Casetta Superiore

  Il Casetta Superiore

  Blandad låda från Piemonte!

  Måltiden är komplett! Vita vinet ROERO ARNEIS 'Franco' till fisk och skaldjur, röda vinerna BARBERA D'ALBA 'Lupestre' till pastan eller lättare kötträtter och ROERO 'Pierin' till kraftigare rätter av kött och vilt. 2 flaskor vardera av 3 fina viner i samma låda!

 • Villa Locatelli Friulano

  Villa Locatelli Friulano

  Friskt och elegant vin

  Friskt och elegant vin med smak av sommar! Bjud gärna som aperitif, till ostbrickan eller nyskördad sparris och till lätta soppor och rätter av fisk och skaldjur.

  Läs mer

 • Castel Sallegg Lagrein

  Castel Sallegg Lagrein

  Marinerar munnen med smaker!

  En spännande druva och ett härligt vin! Fylligt med kraftfull karaktär, distinkta tanniner, fin fruktighet och en viss krydda. Passar till en vid skala av smakrika kötträtter, gärna grillat, och vilt. Suveränt till grönmögelost!

  Läs mer

 • Valpolicella Classico

  Valpolicella Classico

  Ny favorit!

  Mycket väl sammansatt, smakrikt, friskt och fruktigt Valpolicella Classico med balanserade tanniner och syra. Perfekt till rätter av pasta, kött och fågel som inte är alltför kraftiga i smaken.

 • Poderi Vaiot Roero

  Poderi Vaiot Roero

  Nebbiolo när det är som bäst!

  Nebbiolodruvan kommer verkligen till sin rätt i detta utvecklade, väl sammansatta vin, Pierin. En fin, komplex karaktär gör att vinet passar till de flesta kötträtter. Tydliga, behagliga tanniner och lång, angenäm eftersmak.

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Ett riktigt fint Vingårdsbarbera!

  Detta innebär att vinet fångar upp gårdens egenhet och personlighet. Medelfylligt och välbalanserat som sällskapsvin, till smakrika pastarätter, till de flesta kötträtter samt smakrika ostar.

  Läs mer

Vi gillar