2Goda Vin & Bryggeri

Ange e-postadressen som är knuten till din inloggning. Ditt användarnamn kommer att skickas till den e-postadress du tidigare angivit för dina inloggningsuppgifter.

Vårt sortiment av italienska viner

 

OM 2GODA

2Glascapi2

2Goda drivs av oss, Håkan och Katarina Kihlberg. Vi erbjuder kvalitetsviner från noga utvalda, småskaliga vinproducenter i Italien. Goda relationer med vin- bonden är viktigt i vårt arbete, liksom att hitta viner som tilltalar både dem söker ett gott vin till måltiden och dem som vill förkovra sig i dofter och smaker. Förutom möjligheten att köpa bra viner erbjuder 2Goda givande läsning om Italiens härliga vinvärld.

Läs om Italiens vinvärld

  • Vinodling i Kampanien
    Vinodling i Kampanien

    Kampanien, La Campania på italienska, är en spännande region i södra Italien. Huvudorten är Neapel och kända platser för turister är enastående Pompeji och undersköna Amalfikusten. Vi åkte till vinprovinsen Benevento där våra förväntningar infriades med råge.

    i Vin & vinodling Läs mer ...
  • Prova vin med mat & vänner!
    Prova vin med mat & vänner!

    Vin njuts bäst i sällskap av mat och människor. Maten och vinet skapar en komplett måltid och människorna bidrar till en härlig atmosfär att njuta det goda i. Gör gärna måltiden till en roligt test av olika smaker både på vin och mat och framförallt på hur de samspelar med varandra.

    i Att kombinera smaker Läs mer ...
  • Tenuta di Angoris i Friuli
    Tenuta di Angoris i Friuli

    I vindistriktet Friuli i Italiens nordöstra hörn bidrar influenser från alperna i norr och Adriatiska havet i söder till ett fuktigt och något kyligare klimat. Här frodas Tenuta di Angoris vinodlingar med rötter så långt tillbaka som 1648.

    i Vinproducenter hos 2Goda Läs mer ...
  • Om tanniner i vin
    Om tanniner i vin

    Tanniner spelar en stor roll i vinets, och framför röda viners, karaktär, sensorik och åldrande.Samtidigt saknas mycket fakta och förståelse kring de kemiska processerna som omger tanniner så vinbönderna hanterar denna viktiga ingrediens i huvudsak baserat på erfarenhet och intuition. Kanske lite tur ibland också.

    i Att kombinera smaker Läs mer ...