Tanniner spelar en stor roll i vinets, och framför röda viners, karaktär, sensorik och åldrande.Samtidigt saknas mycket fakta och förståelse kring de kemiska processerna som omger tanniner så vinbönderna hanterar denna viktiga ingrediens i huvudsak baserat på erfarenhet och intuition. Kanske lite tur ibland också.
Smaken är som.... Ja, olika helt enkelt. Den smakupplevelse vi får av mat och vin är individuell och förändras genom livet. Ändå är det praktiskt med riktlinjer som guidar oss i hur mat och vin får ut det bästa av varandra.
Vin njuts bäst i sällskap av mat och människor. Maten och vinet skapar en komplett måltid och människorna bidrar till en härlig atmosfär att njuta det goda i. Gör gärna måltiden till en roligt test av olika smaker både på vin och mat och framförallt på hur de samspelar med varandra.
Att hålla vinprovning är ett spännande möte med människor! För mig som vinimportör är det ett gyllene tillfälle att lära mig mer om min produkt, om mina kunder och om hur jag själv ska utvecklas till den bästa möjliga representanten för mitt företag.