2Goda Vin & Bryggeri

2Goda testar prisbelönt Chardonnay

 • 14 jan 2016

Nyfikenheten på Spìule Chardonnay från Angoris i Friuli är stor. Vinet har belönats med Italiens prestigefyllda utmärkelse Gambero Rosso, "Tre Bicchieri", som indikerar att vi ska få smaka något extraordinärt. Vi häller förväntansfullt upp i glasen.

Redan innan vi smakar lovar Spìule Chardonnay mycket. Färgen är vackert guldgul med lite grönt som reflekterar. Doften är fruktig med mjuka inslag av yogurt och vanilj. Löftet införlivas - Spìule Chardonnay smakar fantastiskt gott! Vinte är mjukt, friskt och välbalanserat. Elegant är en bra sammanfattning och ett vin man blir glad av att dricka och gärna vill bjuda vännerna på.

Vi äter rökt lax till Spìule Chardonnay, vilket passar strålande bra. Producenten Angoris ger just rådet att äta Spìule till fet och gärna rökt fisk samt till fiskrätter tillagade i ugn och ljusa kötträtter med smakrika såser.  

Vi är överens om att Spìule Chardonnay bör införlivas i 2Goda sortiment med det snaraste!

Gambero Rosso "Tre Bicchieri" 

Gambero Rosso är ett italiensk, kulinariskt förlag som via böcker, guider, tidskrifter och TV sprider information och förmedlar kunskap om mat och vin.

gamberorosso

Gambero Rosso delar kontinuerligt ut pris till landets bästa viner, vilka alla samlas i guiden Vin d'Italia. Vinerna bedöms i blindtester av vinexperter som tilldelar de viner som kommer med i guiden ett, två eller tre glas, där tre glas ges de bästa vinerna. Glas heter "bicchiere" på italienska och "biccheri" i plural, därav namnet "Tre Bicchiere".

Köp Spìule Chardonnay hos 2Goda Vin & Bryggeri

2Goda säljer Spìule Chardonnay via Systembolagets beställningssortiment och direkt till restauranger. För att köpa Spìule Chardonnay kan du antingen gå till Systembolagets beställningssortiment eller via 2Goda Vin & Bryggeris produktkatalog:

Spìule Chardonnay hos Systembolaget
2Goda Vin & Bryggeri produktkatalog

LÄS MER!
Angoris i Friuli

Om författaren: Katarina Kihlberg är skribent, kommunikatör och trädgårdsingenjör och en av delägarna i 2Goda Vin & Bryggeri.

OM 2GODA

2Glascapi2

2Goda drivs av oss, Håkan och Katarina Kihlberg. Vi erbjuder kvalitetsviner från noga utvalda, småskaliga vinproducenter i Italien. Goda relationer med vin- bonden är viktigt i vårt arbete, liksom att hitta viner som tilltalar både dem söker ett gott vin till måltiden och dem som vill förkovra sig i dofter och smaker. Förutom möjligheten att köpa bra viner erbjuder 2Goda givande läsning om Italiens härliga vinvärld.

2GODA VINBREV

Utvalda viner

 • Il Casetta Superiore

  Il Casetta Superiore

  Blandad låda från Piemonte!

  Måltiden är komplett! Vita vinet ROERO ARNEIS 'Franco' till fisk och skaldjur, röda vinerna BARBERA D'ALBA 'Lupestre' till pastan eller lättare kötträtter och ROERO 'Pierin' till kraftigare rätter av kött och vilt. 2 flaskor vardera av 3 fina viner i samma låda!

 • Villa Locatelli Friulano

  Villa Locatelli Friulano

  Friskt och elegant vin

  Friskt och elegant vin med smak av sommar! Bjud gärna som aperitif, till ostbrickan eller nyskördad sparris och till lätta soppor och rätter av fisk och skaldjur.

  Läs mer

 • Castel Sallegg Lagrein

  Castel Sallegg Lagrein

  Marinerar munnen med smaker!

  En spännande druva och ett härligt vin! Fylligt med kraftfull karaktär, distinkta tanniner, fin fruktighet och en viss krydda. Passar till en vid skala av smakrika kötträtter, gärna grillat, och vilt. Suveränt till grönmögelost!

  Läs mer

 • Valpolicella Classico

  Valpolicella Classico

  Ny favorit!

  Mycket väl sammansatt, smakrikt, friskt och fruktigt Valpolicella Classico med balanserade tanniner och syra. Perfekt till rätter av pasta, kött och fågel som inte är alltför kraftiga i smaken.

 • Poderi Vaiot Roero

  Poderi Vaiot Roero

  Nebbiolo när det är som bäst!

  Nebbiolodruvan kommer verkligen till sin rätt i detta utvecklade, väl sammansatta vin, Pierin. En fin, komplex karaktär gör att vinet passar till de flesta kötträtter. Tydliga, behagliga tanniner och lång, angenäm eftersmak.

  Läs mer

 • Chardonnay Brut

  Chardonnay Brut

  Torrt och friskt bubbel!

  Till sommarens aperitif, antipasti och lätta rätter av fisk och pasta passar detta spumante Brut från Piemonte utmärkt. Eller bjud till student och trädgårdskalas!

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Ett riktigt fint Vingårdsbarbera!

  Detta innebär att vinet fångar upp gårdens egenhet och personlighet. Medelfylligt och välbalanserat som sällskapsvin, till smakrika pastarätter, till de flesta kötträtter samt smakrika ostar.

  Läs mer