2Goda Vin & Bryggeri

Vinitaly gav nya kontakter!

 • 14 apr 2016
Foto: Vinitaly Foto: Vinitaly

Vinitaly i Verona, vinmässornas vinmässa om du frågare en italienare, är slut för i år. Mängden intryck, människor och vin är stor! Vi hade lagt upp en plan för besöket som fäljdes förvånansvärt väl och gjorde att vi kom hem med riktigt fina, nya vinkontakter för 2Goda Vin & Bryggeri.

Målet med mässan var att hinna prata ordentligt med befintliga leverantörer, prova deras nyheter och att hitta några nya producenter som kan täcka upp med vin som vi saknar i sortimentet. Vi gjorde en plan innan vi åkte, väl medvetna om att utan en plan är man förlorad! Utan struktur blir besöket en förvirrad vandring bland obeskrivliga mängder vin och väl hemma skulle vi inte haft en susning om vad som var vad och hur det smakade.

Lyckade besök i utvalda regioner

Mässahallarna på Vinitaly är indelade i Italiens olika geografiska regioner av vilka vi riktade in oss på att hitta nyheter i Lombardiet, Veneto, Alto Adige och Toscana. För oss handlar arbetet med att hitta en bra leverantör först om att prata om vinerna, innan vi smakar. I det samtalet får man möjlighet att känna efter hur vinproducenterna är som personer, hur de arbetar på vingården och hur de själva beskriver sina viner. Om vi landar rätt i det samtalet är det intressant att börja prova vinerna och förhoppningsvis hitta fram till det vi söker. Det blir en hel del samtal och provningar innan det klaffar!

Men vi är som sagt mycket nöjda med besöket och ska nu jobba vidare på intressanta kontakter i alla de fyra regioner vi la krutet på. Snart hoppas vi kunna presentera nya vinförslag i vårt sortiment!

LÄS MER!
Våra produkter
2Goda Vin & Bryggeri besöker Vinitaly

OM 2GODA

2Glascapi2

2Goda drivs av oss, Håkan och Katarina Kihlberg. Vi erbjuder kvalitetsviner från noga utvalda, småskaliga vinproducenter i Italien. Goda relationer med vin- bonden är viktigt i vårt arbete, liksom att hitta viner som tilltalar både dem söker ett gott vin till måltiden och dem som vill förkovra sig i dofter och smaker. Förutom möjligheten att köpa bra viner erbjuder 2Goda givande läsning om Italiens härliga vinvärld.

2GODA VINBREV

Utvalda viner

 • Castel Sallegg Lagrein

  Castel Sallegg Lagrein

  Marinerar munnen med smaker!

  En spännande druva och ett härligt vin! Fylligt med kraftfull karaktär, distinkta tanniner, fin fruktighet och en viss krydda. Passar till en vid skala av smakrika kötträtter, gärna grillat, och vilt. Suveränt till grönmögelost!

  Läs mer

 • Villa Locatelli Friulano

  Villa Locatelli Friulano

  Friskt och elegant vin

  Friskt och elegant vin med smak av sommar! Bjud gärna som aperitif, till ostbrickan eller nyskördad sparris och till lätta soppor och rätter av fisk och skaldjur.

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Roero

  Poderi Vaiot Roero

  Nebbiolo när det är som bäst!

  Nebbiolodruvan kommer verkligen till sin rätt i detta utvecklade, väl sammansatta vin, Pierin. En fin, komplex karaktär gör att vinet passar till de flesta kötträtter. Tydliga, behagliga tanniner och lång, angenäm eftersmak.

  Läs mer

 • Chardonnay Brut

  Chardonnay Brut

  Torrt och friskt bubbel!

  Till sommarens aperitif, antipasti och lätta rätter av fisk och pasta passar detta spumante Brut från Piemonte utmärkt. Eller bjud till student och trädgårdskalas!

  Läs mer

 • Valpolicella Classico

  Valpolicella Classico

  Ny favorit!

  Mycket väl sammansatt, smakrikt, friskt och fruktigt Valpolicella Classico med balanserade tanniner och syra. Perfekt till rätter av pasta, kött och fågel som inte är alltför kraftiga i smaken.

 • Il Casetta Superiore

  Il Casetta Superiore

  Blandad låda från Piemonte!

  Måltiden är komplett! Vita vinet ROERO ARNEIS 'Franco' till fisk och skaldjur, röda vinerna BARBERA D'ALBA 'Lupestre' till pastan eller lättare kötträtter och ROERO 'Pierin' till kraftigare rätter av kött och vilt. 2 flaskor vardera av 3 fina viner i samma låda!

 • Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Ett riktigt fint Vingårdsbarbera!

  Detta innebär att vinet fångar upp gårdens egenhet och personlighet. Medelfylligt och välbalanserat som sällskapsvin, till smakrika pastarätter, till de flesta kötträtter samt smakrika ostar.

  Läs mer