2Goda Vin & Bryggeri

En lisa för själen!

 • 21 jan 2018

En av våra producenter, Fattoria Valacchi i Toscana, har den goda smaken att befinna sig i paradiset. Hand i hand med ett gott och engagerat vingårdshantverk drivs här ett agriturismo som vi varmt rekommenderar!

Fattoria Valacchi heter vingården, Al Gelso Bianco heter semesterboendet på gården. Cypressallén som leder oss från den kringelikrokiga landsvägen upp till gården är en vattendelare mellan livet i allmänhet och det totala lugnet. Bland det första som möter oss är katten som vet hur livet ska hanteras. Aldrig har jag gått ner i varv så snabbt!

Cypressallé Fattoria Valacchi Katarina Kihlberg

Katt vilar Fattoria Valacchi Katarina Kihlberg

Al Gelso Bianco har 7 mycket välutrustade lägenheter i olika storlekar från 2 bäddar upp till 7. Varje lägenhet har en egen terrass, antingen med hänförande utsikt över Toscanas eviga kullar eller inbäddad i ett lummigt lugnt från gårdens trädgård. Gemensam pool finns med barnvänliga ytor och i ett skuggigt skogsparti gömmer sig en spännande lekplats. Irene Sanesi, som äger och driver Fattoria Valacchi och Al Gelso Binaco tillsammans med sin mamma Stefania, berättar att det var viktigt för henne att skapa en plats för alla, med eller utan barn. Hon har verkligen lyckats och hennes glädje och energi smittar mitt i semesterlugnet.

Irene Fattoria Valacchi Katarina Kihlberg

En del i magin med denna plats är att du vet att de andra gästerna finns där, de dyker upp ibland, man hälsar på olika språk, men ändå känner du dig helt ifred på jorden. Skönheten i varenda detalj bidrar till välbehaget och inte minst människorna som arbetar där. För mig är det en enorm bonus att vistas på en plats och upptäcka att de som arbetar där verkar älska sitt jobb!

Jag låter bilderna tala för sig själv!

Jag kan babbla på hur mycket som helst om Al Gelso Bianco men skonar er och låter bilderna tala. Vill ni ha tips om hur ni kan lägga upp en resa hit så tveka inte att mejla: .

pool Fattoria Valacchi Katarina Kihlberg

Altan fattoria valacchi3 Katarina Kihlberg

Terrass Fattoria Valacchi Katarina Kihlberg

Liten terrass Fattoria Vallachi2 Katarina Kihlberg

Altan fattoria valacchi2 Katarina Kihlberg

Lummigt Fattoria Valacchi Katarina Kihlberg

Vita rosor och uteplats Katarina Kihlberg

Utsikt Fattoria Valacchi Katarina Kihlberg

Grden Fattoria valacchi Katarina Kihlberg

LÄS MER!
Här hittar du länkar:
Vingården: Fattoria Valacchi
Agriturismo: Al Gelso Bianco

Relaterade artiklar hos 2Goda Vin & Bryggeri
Fattoria Valacchi i Toscana
Toscana tämjer Sangiovese
Ett perfekt Chianti
Vad betyder DOCG och DOC

Om författaren: Katarina Kihlberg är skribent, kommunikatör och trädgårdsingenjör och en av delägarna i 2Goda Vin & Bryggeri.

Rosa rosor mot rosa vgg Katarina Kihlberg

OM 2GODA

2Glascapi2

2Goda drivs av oss, Håkan och Katarina Kihlberg. Vi erbjuder kvalitetsviner från noga utvalda, småskaliga vinproducenter i Italien. Goda relationer med vin- bonden är viktigt i vårt arbete, liksom att hitta viner som tilltalar både dem söker ett gott vin till måltiden och dem som vill förkovra sig i dofter och smaker. Förutom möjligheten att köpa bra viner erbjuder 2Goda givande läsning om Italiens härliga vinvärld.

2GODA VINBREV

Utvalda viner

 • Chardonnay Brut

  Chardonnay Brut

  Torrt och friskt bubbel!

  Till sommarens aperitif, antipasti och lätta rätter av fisk och pasta passar detta spumante Brut från Piemonte utmärkt. Eller bjud till student och trädgårdskalas!

  Läs mer

 • Valpolicella Classico

  Valpolicella Classico

  Ny favorit!

  Mycket väl sammansatt, smakrikt, friskt och fruktigt Valpolicella Classico med balanserade tanniner och syra. Perfekt till rätter av pasta, kött och fågel som inte är alltför kraftiga i smaken.

 • Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Ett riktigt fint Vingårdsbarbera!

  Detta innebär att vinet fångar upp gårdens egenhet och personlighet. Medelfylligt och välbalanserat som sällskapsvin, till smakrika pastarätter, till de flesta kötträtter samt smakrika ostar.

  Läs mer

 • Castel Sallegg Lagrein

  Castel Sallegg Lagrein

  Marinerar munnen med smaker!

  En spännande druva och ett härligt vin! Fylligt med kraftfull karaktär, distinkta tanniner, fin fruktighet och en viss krydda. Passar till en vid skala av smakrika kötträtter, gärna grillat, och vilt. Suveränt till grönmögelost!

  Läs mer

 • Villa Locatelli Friulano

  Villa Locatelli Friulano

  Friskt och elegant vin

  Friskt och elegant vin med smak av sommar! Bjud gärna som aperitif, till ostbrickan eller nyskördad sparris och till lätta soppor och rätter av fisk och skaldjur.

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Roero

  Poderi Vaiot Roero

  Nebbiolo när det är som bäst!

  Nebbiolodruvan kommer verkligen till sin rätt i detta utvecklade, väl sammansatta vin, Pierin. En fin, komplex karaktär gör att vinet passar till de flesta kötträtter. Tydliga, behagliga tanniner och lång, angenäm eftersmak.

  Läs mer

 • Il Casetta Superiore

  Il Casetta Superiore

  Blandad låda från Piemonte!

  Måltiden är komplett! Vita vinet ROERO ARNEIS 'Franco' till fisk och skaldjur, röda vinerna BARBERA D'ALBA 'Lupestre' till pastan eller lättare kötträtter och ROERO 'Pierin' till kraftigare rätter av kött och vilt. 2 flaskor vardera av 3 fina viner i samma låda!