2Goda Vin & Bryggeri

Vår i Vinitalien

 • 8 maj 2018

Det är riktigt hektiskt nu hos 2Goda Vin & Bryggeri. Full fart på försäljning av blandlådan Il Cassetta Superiore och jobb med många vinprovningar. Vi har hur kul som helst och hann dessutom med ett besök i Italien för ett par veckor sedan. Jag lägger upp lite bilder från ett vårvackert norra Italien, från Verona och bort mot Treviso.

Vy över vinfält Valpolicella Katarina Kihlberg

Efter två dagar på enormt stora vinmässan Vinitaly i Verona tog vi hyrbilen rakt ut på vischan för att insupa vår i vinodlingarna. Det räcker med ca 20 min ut ur Verona så ser det ut så här! Stilla och tyst förutom en och annan tupp och skällande hund.

Vy över Valpolicella Katarina Kihlberg

Här en bit nerför sluttningen och med utsikt mot slätten i fjärran. Vinodlingar så långt näsa och ögon räcker! Den här bilden tar vi från uppfarten till ett hus som håller på att renoveras. Bakom min rygg står ett gäng snickare och ser frågande ut över entusiasmen kring deras vardagsvy.

Vnbönder i Valpolicella Katarina KihlbergEtt vårtecken gott som något är när vinbönderna avslutar jobbet med buteljeringen av förra årets skörd och ger sig ut på fälten igen. 

Traktor vinbonde Valpolicella Katarina KihlbergTerrassodling i Valpolicella Katarina Kihlberg

Här har vi kört några mil österut mot Treviso och Venedig och hamnat mitt i vindistriktet Valdobbiadene, där den bästa Proseccon, Prosecco Superiore, produceras. Vinet odlas på terrasser som kräver en hel del jobb att hantera.

Skott på vinranka Valpolicella Katarina Kihlberg

 Vinrankorna skjuter sina första pigga skott och vinsäsongen 2018 har börjat på allvar. Ska bli spännande att se hur det blir med väder, vind, sol och regn!

Du hittar alla våra viner under fliken BESTÄLL VIN eller mer specificerat under Röda viner, Vita viner, Mouserande viner , Söta viner och Blandlådor

Om författaren: Katarina Kihlberg är skribent, kommunikatör och en av delägarna i 2Goda Vin & Bryggeri

Mer i denna kategori: « Underbara Neive!

OM 2GODA

2Glascapi2

2Goda drivs av oss, Håkan och Katarina Kihlberg. Vi erbjuder kvalitetsviner från noga utvalda, småskaliga vinproducenter i Italien. Goda relationer med vin- bonden är viktigt i vårt arbete, liksom att hitta viner som tilltalar både dem söker ett gott vin till måltiden och dem som vill förkovra sig i dofter och smaker. Förutom möjligheten att köpa bra viner erbjuder 2Goda givande läsning om Italiens härliga vinvärld.

2GODA VINBREV

Utvalda viner

 • Castel Sallegg Lagrein

  Castel Sallegg Lagrein

  Marinerar munnen med smaker!

  En spännande druva och ett härligt vin! Fylligt med kraftfull karaktär, distinkta tanniner, fin fruktighet och en viss krydda. Passar till en vid skala av smakrika kötträtter, gärna grillat, och vilt. Suveränt till grönmögelost!

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Roero

  Poderi Vaiot Roero

  Nebbiolo när det är som bäst!

  Nebbiolodruvan kommer verkligen till sin rätt i detta utvecklade, väl sammansatta vin, Pierin. En fin, komplex karaktär gör att vinet passar till de flesta kötträtter. Tydliga, behagliga tanniner och lång, angenäm eftersmak.

  Läs mer

 • Il Casetta Superiore

  Il Casetta Superiore

  Blandad låda från Piemonte!

  Måltiden är komplett! Vita vinet ROERO ARNEIS 'Franco' till fisk och skaldjur, röda vinerna BARBERA D'ALBA 'Lupestre' till pastan eller lättare kötträtter och ROERO 'Pierin' till kraftigare rätter av kött och vilt. 2 flaskor vardera av 3 fina viner i samma låda!

 • Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Ett riktigt fint Vingårdsbarbera!

  Detta innebär att vinet fångar upp gårdens egenhet och personlighet. Medelfylligt och välbalanserat som sällskapsvin, till smakrika pastarätter, till de flesta kötträtter samt smakrika ostar.

  Läs mer

 • Villa Locatelli Friulano

  Villa Locatelli Friulano

  Friskt och elegant vin

  Friskt och elegant vin med smak av sommar! Bjud gärna som aperitif, till ostbrickan eller nyskördad sparris och till lätta soppor och rätter av fisk och skaldjur.

  Läs mer

 • Chardonnay Brut

  Chardonnay Brut

  Torrt och friskt bubbel!

  Till sommarens aperitif, antipasti och lätta rätter av fisk och pasta passar detta spumante Brut från Piemonte utmärkt. Eller bjud till student och trädgårdskalas!

  Läs mer

 • Valpolicella Classico

  Valpolicella Classico

  Ny favorit!

  Mycket väl sammansatt, smakrikt, friskt och fruktigt Valpolicella Classico med balanserade tanniner och syra. Perfekt till rätter av pasta, kött och fågel som inte är alltför kraftiga i smaken.