2Goda Vin & Bryggeri

Nya viner med världsarvsstatus!

 • 23 apr 2017

Från bröderna Walter och Daniele på vingården Franco Casetta i Piemonte kommer våra sju nylanseringar. Först ut är tre röda viner från Poderi Vaiot, vingårdens varumärke för utvalda tiptopviner.

Viingården Franco Casettas odlingar sträcker sig över både Le Langhe och Roero, två områden i Piemonte som nyligen fick världsarvsstatus av UNESCO. Utmärkelsen vill lyfta kvaliteten och stoltheten hos vinproducenterna i området och peka på hur viktiga de är för historien och bevarandet av regionens speciella karaktär.

DSC08297

Vi säljer våra favoriter

Ett säkert sätt att göra försäljning riktigt rolig är att erbjuda sina egna favoriter. Vi hade Walter och Daniele som våra favoritproducenter av vin långt innan vi började importera vin och sälja själva. Deras viner har länge funnits att köpa på krogar i Danmark men i Sverige är 2Goda Vin & Bryggeri först ut och vi säljer till både restauranger och privatpersoner. Bland de tre röda vinerna finns Piemontes egen husdruva nebbiolo i två av sorterma och barbera i den tredje. Sommarens grillkvällar med kött av alla de slag och rika, fylliga smaker får här sina vänner i glasen. Klicka på rubrikerna fär att läsa mer om varje vin!

Balestruccio Barbaresco DOCGNebbiolo roero barbera barbaresco

Barbaresco har kallats ett av världens läckraste viner. Vi håller med! Fylligt och rikt på smaker skapar det en fin och välbalanserad måltid till- sammans med smakrika kötträtter, mycket gärna lamm, och till rätter med fylliga, feta såser. Barbarescon är jättegod till vällagrade hårdostar, något som långt ifrån alla röda viner klarar av.

Roero DOCG

Nebbiolodruvan kommer verkligen till sin rätt i detta utvecklade, väl samman- satta vin. En fin, komplex karaktär gör att vinet passar till de flesta kötträtter. Lång, angenäm eftersmak. Vi har länge haft Roero som ett av våra absoluta favortier bland fylliga röda viner.

Barbera d'Alba DOC

Ett riktigt fint Vingårdsbarbera! Detta innebär att vinet fångar upp gårdens egenhet och personlighet. I detta fallet handlar det om djup kännedom om vintillverkning och stolta traditioner. Barberan är medelfylligt och välbalanserad som sällskapsvin, till smakrika pastarätter, till de flesta kötträtter samt mellanlagrade ostar.

Sex flaskor i varje låda 

Vi säljer våra viner i lådor om sex flaskor. Det är det enda sättet för en aktör i vår storlek att få logistiken att fungera. Våra kunder väljer både att köpa hela lådor till sig själv, särskilt när de redan uppskattar vinerna och vet vilken kvalitet de håller. Andra börjar med att köpa en låda och dela med släkt och vänner för att lära känna vinerna innan de väljer en hel låda.

TVEKA ALDRIG att mejla oss om ni har frågor kring våra viner, vad de passar till eller annat som rör vin, smaker och livets goda:

LÄS MER!
Franco Casetta i Piemonte
Nebbiolo - Piemontes ädla druva
Våra viner

Om författaren: Katarina Kihlberg är skribent, kommunikatör och trädgårdsingenjör och en av delägarna i 2Goda Vin & Bryggeri. 

OM 2GODA

2Glascapi2

2Goda drivs av oss, Håkan och Katarina Kihlberg. Vi erbjuder kvalitetsviner från noga utvalda, småskaliga vinproducenter i Italien. Goda relationer med vin- bonden är viktigt i vårt arbete, liksom att hitta viner som tilltalar både dem söker ett gott vin till måltiden och dem som vill förkovra sig i dofter och smaker. Förutom möjligheten att köpa bra viner erbjuder 2Goda givande läsning om Italiens härliga vinvärld.

2GODA VINBREV

Utvalda viner

 • Chardonnay Brut

  Chardonnay Brut

  Torrt och friskt bubbel!

  Till sommarens aperitif, antipasti och lätta rätter av fisk och pasta passar detta spumante Brut från Piemonte utmärkt. Eller bjud till student och trädgårdskalas!

  Läs mer

 • Villa Locatelli Friulano

  Villa Locatelli Friulano

  Friskt och elegant vin

  Friskt och elegant vin med smak av sommar! Bjud gärna som aperitif, till ostbrickan eller nyskördad sparris och till lätta soppor och rätter av fisk och skaldjur.

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Roero

  Poderi Vaiot Roero

  Nebbiolo när det är som bäst!

  Nebbiolodruvan kommer verkligen till sin rätt i detta utvecklade, väl sammansatta vin, Pierin. En fin, komplex karaktär gör att vinet passar till de flesta kötträtter. Tydliga, behagliga tanniner och lång, angenäm eftersmak.

  Läs mer

 • Castel Sallegg Lagrein

  Castel Sallegg Lagrein

  Marinerar munnen med smaker!

  En spännande druva och ett härligt vin! Fylligt med kraftfull karaktär, distinkta tanniner, fin fruktighet och en viss krydda. Passar till en vid skala av smakrika kötträtter, gärna grillat, och vilt. Suveränt till grönmögelost!

  Läs mer

 • Valpolicella Classico

  Valpolicella Classico

  Ny favorit!

  Mycket väl sammansatt, smakrikt, friskt och fruktigt Valpolicella Classico med balanserade tanniner och syra. Perfekt till rätter av pasta, kött och fågel som inte är alltför kraftiga i smaken.

 • Il Casetta Superiore

  Il Casetta Superiore

  Blandad låda från Piemonte!

  Måltiden är komplett! Vita vinet ROERO ARNEIS 'Franco' till fisk och skaldjur, röda vinerna BARBERA D'ALBA 'Lupestre' till pastan eller lättare kötträtter och ROERO 'Pierin' till kraftigare rätter av kött och vilt. 2 flaskor vardera av 3 fina viner i samma låda!

 • Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Ett riktigt fint Vingårdsbarbera!

  Detta innebär att vinet fångar upp gårdens egenhet och personlighet. Medelfylligt och välbalanserat som sällskapsvin, till smakrika pastarätter, till de flesta kötträtter samt smakrika ostar.

  Läs mer