2Goda Vin & Bryggeri

Nytt Chianti på Systembolaget

 • 6 sep 2017

LANSERING! Fattoria Valacchi Chianti
När vi tycker ett vin smakar fantastiskt gott, när våra vänner älskar det och när våra restaurangkunder säljer slut då är det hög tid att erbjuda vinet även till våra privatkunder via Systembolaget!

När jag och Håkan var på vinmässan Vinitaly i Verona förra året utbrister maken under seneftermiddagen, efter otaliga besök i montrar med idel signori att "Det måste finnas kvinnliga vinbönder här någonstans!". Sagt och gjort, nästa mål var att hitta en monter representerad av kvinnor.

Det kanske inte låter som den mest genomtänkta och professionella strategin för vinimportörer på jakt efter nya kontakter men det visade sig vara ett lyckokast. Idag har vi ett fantastiskt samarbete med Stefania och Irene, mor och dotter, som driver vingården Fattoria Valacchi mitt i undersköna Toscana. Med kärlek till jorden, regionen och vinet tillverkar de utsökta Chianti och driver ett vackert agriturismo, Al Gelso Bianco, som vi verkligen kan rekommendera.

Irene Fattoria Valacchi Katarina Kihlberg

Irene berättar livligt om vinodlingarna på Toscanas kullar.

Gården Fattoria valacchi Katarina Kihlberg

Fattoria Valacchis agriturismo "Al Gelso Bianco" är saliggörande!

Köp Fattoria Valacchi Chianti på Systembolaget

Förutom att vi trivs mycket bra med samarbetet med Fattoria Valacchi och uppskattar Stefanias och Irenes genuina intresse för jorden de odlar i och vinerna de tillverkar gillar vi deras grafiska profil. Alla etiketterna pryds på olika sätt av ett mullbärsträd sett uppifrån. Valet av märket kommmer av att det växer ett mycket gammalt vitt mullbärsträd utanför receptionen till gårdens agriturismo, därav namnet Al Gelso Bianco som betyder ungefär "Vid det vita mullbärsträdet".

Fattoria Valacchi logga kork 
Slutligen uppskattar vi förstås att Fattoria Valacchi tlillverkar utsökta viner som är lätta att ta till sig! Nu går det att beställa Fattoria Vallachi Chianti på Systembolaget. 

  Klicka: ETT RIKTIGT GOTT CHIANTI!

LÄS MER!
Här hittar du länkar:
Vingården: Fattoria Valacchi
Agriturismo: Al Gelso Bianco

Relaterade artiklar hos 2Goda Vin & Bryggeri
Fattoria Valacchi i Toscana
Toscana tämjer Sangiovese
Ett perfekt Chianti
Vad betyder DOCG och DOC
En lisa för själen

Om författaren:
Katarina Kihlberg är skribent och kommunikatör och en av delägarna i 2Goda Vin & Bryggeri.

 

Exklusiv blandlåda

Castel Sallegg Exklusiv blandlåda samlar våra favoriter från greve von Kuenburgs slott Castel Sallegg i Alto Adige. Till en festlig måltid och till ingredienser som är värda det där extra i glasen har ni hittat vad ni söker. Pris: 1008 kronor

LÄS MER OCH BESTÄLL
Castel Sallegg Exklusiv

Blandlåda exklusiv Castel Sallegg Pinot Nero Lagrein Moscato Giallo

Beställ vin!

Vinerna som 2Goda importerar finns i Systembolagets beställningssortiment. Har du aldrig beställt vin på det viset - vilket är väldigt enkelt - berättar vi i den här YouTube-filmen! 

Hur du beställer vin hos 2Goda!

Blandlåda Piemonte

Måltiden är komplett med Il Casetta Superiore! Vita vinet ROERO ARNEIS till fisk och skaldjur, röda vinerna BARBERA D'ALBA till pastan eller lättare kötträtter och ROERO till kraftigare rätter av kött och vilt. 2 flaskor vardera av 3 fina viner i samma låda! Pris: 918 kronor

 

LÄS MER OCH BESTÄLL
Il Casetta Superiore

Blandad låda Casetta Superiore 1

Utvalda viner

 • Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Poderi Vaiot Barbera d'Alba

  Ett riktigt fint Vingårdsbarbera!

  Detta innebär att vinet fångar upp gårdens egenhet och personlighet. Medelfylligt och välbalanserat som sällskapsvin, till smakrika pastarätter, till de flesta kötträtter samt smakrika ostar.

  Läs mer

 • Chardonnay Brut

  Chardonnay Brut

  Torrt och friskt bubbel!

  Till sommarens aperitif, antipasti och lätta rätter av fisk och pasta passar detta spumante Brut från Piemonte utmärkt. Eller bjud till student och trädgårdskalas!

  Läs mer

 • Castel Sallegg Lagrein

  Castel Sallegg Lagrein

  Marinerar munnen med smaker!

  En spännande druva och ett härligt vin! Fylligt med kraftfull karaktär, distinkta tanniner, fin fruktighet och en viss krydda. Passar till en vid skala av smakrika kötträtter, gärna grillat, och vilt. Suveränt till grönmögelost!

  Läs mer

 • Poderi Vaiot Roero

  Poderi Vaiot Roero

  Nebbiolo när det är som bäst!

  Nebbiolodruvan kommer verkligen till sin rätt i detta utvecklade, väl sammansatta vin, Pierin. En fin, komplex karaktär gör att vinet passar till de flesta kötträtter. Tydliga, behagliga tanniner och lång, angenäm eftersmak.

  Läs mer

 • Villa Locatelli Friulano

  Villa Locatelli Friulano

  Friskt och elegant vin

  Friskt och elegant vin med smak av sommar! Bjud gärna som aperitif, till ostbrickan eller nyskördad sparris och till lätta soppor och rätter av fisk och skaldjur.

  Läs mer

 • Valpolicella Classico

  Valpolicella Classico

  Ny favorit!

  Mycket väl sammansatt, smakrikt, friskt och fruktigt Valpolicella Classico med balanserade tanniner och syra. Perfekt till rätter av pasta, kött och fågel som inte är alltför kraftiga i smaken.

 • Il Casetta Superiore

  Il Casetta Superiore

  Blandad låda från Piemonte!

  Måltiden är komplett! Vita vinet ROERO ARNEIS 'Franco' till fisk och skaldjur, röda vinerna BARBERA D'ALBA 'Lupestre' till pastan eller lättare kötträtter och ROERO 'Pierin' till kraftigare rätter av kött och vilt. 2 flaskor vardera av 3 fina viner i samma låda!

OM 2GODA

2Glascapi2

2Goda drivs av Håkan och Katarina Kihlberg. Vi erbjuder viner från noga utvalda, småskaliga vinproducenter i Italien. Goda relationer med vinbonden är viktigt för oss, liksom att hitta viner som tilltalar både dem som vill förkovra sig i doft och smak och dem som helt enkelt söker ett gott vin till god mat. Förutom möjligheten att köpa bra viner erbjuder 2Goda givande läsning om vin, resor och livets goda.